Gezinnen aan zet

Met het project ‘Gezinnen aan zet’ wil Coach’EmUp in de Haagse wijken Moerwijk en Morgenstond een vertrouwde omgeving voor gezinnen creëren waarin zij hun ervaringen durven delen. De gezinnen kunnen hun zorgen en suggesties voor verbeteringen delen met politici en/of beleidsmakers in Den Haag die hier voor openstaan. Wij zorgen er voor dat de juiste organisaties en personen gekoppeld worden. Het doel? Kwetsbare gezinnen in hun kracht zetten en het beleidssysteem op de lange termijn veranderen.  

Zelfvertrouwen opbouwen

Coach’EmUp begeleidt sinds 2017 jeugdigen en hun gezinnen in Den Haag en omstreken. Wat ons opvalt is dat gezinnen uit Zuid-West Den Haag mondigheid en kennis van het systeem missen. Coach’EmUp wil bouwen aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, door de gezinnen in de twee Haagse wijken te verenigen. Samen met de gezinnen doorlopen we de volgende stappen.

1. Vertel het door

In september 2023 gaan we de wijken in en op zoek naar gezinnen die ondersteuning kunnen gebruiken. Samen met de gezinnen zetten we een netwerk op van gezinnen die mee willen doen. We kijken welke behoeftes er zijn en welke professionals en organisaties we kunnen gaan inschakelen.

2. Betrokkenheid en verbinding creëren

 In oktober en november 2023 brengen we de gezinnen uit Moerwijk en Morgenstond bij elkaar. We leren elkaar kennen tijdens workshops waarbij we de gezinnen empoweren, gezinnen elkaar tips kunnen geven samen kunnen groeien als groep. Daarnaast koppelen we de professionals en organisaties aan de gezinnen.

3. Concrete oplossingen

 Gezinnen aan zet! In december 2023 gaan de gezinnen zelf met de professionals en organisaties aan de slag om actieplannen uit te werken voor de wijken en de gezinnen. 

4. Een nieuw begin

In januari 2024 is de aftrap voor een nieuw begin. De gezinnen kennen elkaar en zijn vertrouwd geraakt met de professionals, organisaties en hun hulp in de buurt. Ze kunnen zelfstandig en/of met elkaar ondersteuning activeren. Coach’EmUp moedigt de gemeente Den Haag en andere instanties aan om samen het project verder uit te bouwen.

Meedoen?

Wil je ook meedoen met project ‘Gezinnen aan zet’?

Woon jij in Den Haag? En ervaar jij uitdagingen met opvoeden? Vind je het lastig om de ondersteuning te krijgen die jij en je gezin nodig hebben? In september gaan we van start met ‘Gezinnen aan zet‘, een project waarbij Coach’EmUp organisaties, professionals en gezinnen aan elkaar koppelt om samen de juiste ondersteuning te vinden.

Oproep voor vrijwilligers, professionals en organisaties

Meebouwen aan een toekomst

Ben jij vrijwilliger, werk je bij een buurthuis of heb je een andere connectie met de wijk? Werk je bij de Gemeente of een hulpverlenende instantie? Coach’EmUp is op zoek naar jou. Wil jij meehelpen met het project ‘Gezinnen aan zet’ en kwetsbare gezinnen in Den Haag zelfstandiger maken? Neem dan contact op via info@coachemup.nl en dan kijken we samen hoe we jouw expertise kunnen inzetten.  

Ervaringsverhalen

Binnenkort hopen we hier de eerste ervaring van een gezin te kunnen plaatsen.
Het verhaal van
Gezinnen aan zet
Binnenkort hopen we hier de eerste ervaring van een gezin te kunnen plaatsen.
ambulante hulpverlening
Het verhaal van
Gezinnen aan zet
Binnenkort hopen we hier de eerste ervaring van een professional of vrijwilliger te kunnen plaatsen.
Het verhaal van
Gezinnen aan zet

Onze partners

Mede dankzij FNO – Zorg voor Kansen kunnen we ‘Gezinnen aan zet‘ in 2023 en 2024 gaan opzetten. In samenwerking met Prest Social begeleidt Coach’EmUp de uitvoering van het project.