In gesprek met...

Maak kennis met Mourad en Saloua Ouari, de enthousiaste oprichters van Coach’EmUp. Leer over hun inspirerende reis en passie om multiculturele (allochtone) mensen te helpen en een weg te vinden naar een succesvolle toekomst.  

“Wij creëren kansen voor multiculturele jongeren”

Mourad Ouari

“Ik groeide op in de bruisende wijken van de Haagse Schilderswijk en Transvaal, waar ik werd geconfronteerd met de uitdagingen die bi-culturele jongeren vaak tegenkomen. Deze omgeving heeft een diepgaande invloed gehad op mijn leven en heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Als jongere stuitte ik, net als veel andere jongens in mijn buurt, op obstakels en gesloten deuren. Kansen en vooruitzichten leken ver buiten ons bereik. 

Tijdens mijn studie bedrijfseconomie besefte ik dat het leven niet alleen om geld en winst draait. Ik wilde me inzetten voor een groter doel. Overal om me heen zag ik onbenut talent en potentieel, en dat raakte me diep. Ik begreep als geen ander hoe het voelde om niet gezien of erkend te worden. Mijn connectie met jongeren die soortgelijke ervaringen deelden, motiveerde me om hen kansen tot groei te bieden, wat uiteindelijk leidde tot mijn keuze voor sociaal ondernemerschap.

Met mijn kennis en ervaring heb ik Coach’EmUp opgericht. Hier helpen we jongeren niet alleen oppervlakkig, maar openen we deuren naar echte kansen. We streven ernaar om hun volledige potentieel te benutten en ze nieuwe mogelijkheden te bieden. Het is geweldig om te zien hoe ze groeien in zelfvertrouwen, vaardigheden ontwikkelen en onbereikbare kansen grijpen. Jeugdhulpverlening speelt naar mijn overtuiging een cruciale rol in het veiligstellen van een positieve toekomst.

Ik geloof sterk in de rol van rolmodellen in het leven van mensen. Ze dienen als inspiratiebronnen en gidsen, en kunnen anderen aansporen om hun potentieel te ontdekken en te benutten. Ik haal inspiratie uit personen zoals de Profeet Mohammed, bekend om zijn betrokkenheid en zorg voor anderen, en Denzel Washington, die anderen empowered. Ik geloof oprecht in het doorgeven van het figuurlijke stokje. Geloof in mensen en bied ze de juiste steun en begeleiding. Zo kunnen ze op hun beurt een positieve invloed hebben op anderen.

De impact van mijn werk bij Coach’Em Up heeft 2 belangrijke effecten. Ten eerste zie ik de individuele groei en ontwikkeling van onze cliënten. Ten tweede draagt ons werk bij aan het veranderen van de perceptie en houding van de bredere gemeenschap ten opzichte van bi-culturele of allochtone jongeren. We laten zien dat ze talentvol en waardevol zijn, en dat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Bij Coach’Em Up werken we niet alleen, maar geloven we sterk in samenwerking met andere partijen om het beste resultaat te behalen voor onze cliënten. Wij helpen mensen die normaal gesproken zorg vermijden, door te communiceren met instanties en hen te begeleiden. Dit helpt hen weer vertrouwen te krijgen in het systeem en bereid te zijn om de hulp te accepteren die ze nodig hebben. We zijn de brug tussen instanties en degenen die begeleiding zoeken.


Ik hoop ook dat meer ondernemers de stap zetten naar sociaal ondernemerschap, want samen kunnen we veel meer bereiken. Met Coach’Em Up streven we naar duurzame impact en groei als bedrijf, zodat we meer mensen in meer steden toekomstperspectief kunnen bieden. Het ontvangen van dankbaarheid van onze cliënten, vooral van gezinnen die de hoop eigenlijk al hadden opgegeven, geeft me energie en bevestigt dat ons werk echt het verschil kan maken in mensenlevens. Deze dankbaarheid motiveert me om door te gaan, zelfs in uitdagende tijden!”

Mourad Ouari

Directeur & manager Re-integratie

CEU-team-medewerkers-Mourad

“Ons grootste compliment is het vertrouwen van onze cliënten”

Saloua Ouari

“Na een stage op een school, waar ik merkte dat veel studenten met problemen kampten, raakte ik gemotiveerd om sociaal werk te gaan doen. Ik voelde sterk de behoefte om iets te betekenen voor de jeugd, door bijvoorbeeld als schoolmaatschappelijk werker aan de slag te gaan.

Wat ik belangrijk vind, is dat ik met mijn eigen ervaringen anderen kan helpen. Ik ben vroeger zelf een dwarsligger geweest en liep tegen bepaalde dingen aan die te maken hadden met de witte school waar ik op zat. Dat maakt dat ik nu extra veel plezier haal uit het begeleiden van leerlingen en op te komen voor hun belangen. Ik weet uit eigen ervaring hoe waardevol begeleiding kan zijn en geloof sterk in het gezegde “It takes a village to raise a child”. Samenwerking is cruciaal voor de optimale ontwikkeling van een kind, waarbij het netwerk en de school een sleutelrol spelen. Deze gedachte drijft mijn werk.

Tijdens mijn studie startte mijn broer Coach ‘Em Up, oorspronkelijk gericht op re-integratie. Soms liepen deze trajecten vast, wat ons aan het denken zette. We ontdekten dat zorgmijders vaak dieperliggende problemen hadden. Door alles onder één dak aan te bieden, inclusief re-integratie en WMO-trajecten, werd hulp toegankelijker.

Mijn afstudeeronderzoek naar bi-culturele jongeren leidde tot verbeteringen in ons aanbod. Bij Coach ‘Em Up passen we oplossingsgerichte begeleiding toe op basis van individuele behoeften. Onze ervaring leert dat het gelijktijdig volgen van twee trajecten echt effect heeft.

Wat ons als organisatie onderscheidt, is dat we de doelgroep goed kennen en begrip hebben voor hun problematiek. We zijn bereid om net dat ene extra stapje te zetten. Missen cliënten afspraken, dan geven we niet op. We zoeken uit wat hun reden van afwezigheid is en vinden samen oplossingen. Soms blijkt dat ze simpelweg geen geld hebben voor een tramkaartje, dan zorgen we voor een oplossing. We zijn niet alleen van de regels en hoge verwachtingen maar zijn juist realistisch, waarbij kleine stappen als vooruitgang tellen.

Ons grootste compliment is het vertrouwen van onze cliënten. Zelfs als onze begeleiding stopt vragen ze soms nog om advies. Hoe mooi is dat?

De impact op onze doelgroep en de groei bij cliënten geeft me enorme energie. Ze worden weerbaarder en ontwikkelen vaardigheden die ze hun hele leven kunnen gebruiken.

Ons toegewijde team is eveneens een bron van energie. Zelfs in uitdagende situaties blijven we vastberaden. Het is prachtig om te zien hoe gezinnen, die aanvankelijk terughoudend waren, ons toelaten achter hun voordeuren en zich openstellen voor hulpverlening.”

Logo Coach'EmUp

Saloua Ouari

Zorgcoördinator en Manager hulpverlening

Coach'EmUp: omdat het beter kan

Enthousiast geworden?

Kom werken bij Coach’EmUp

Werken bij Coach’EmUp, dat is jij samen met ruim 30+ gedreven collega’s je inzetten voor goede zorg voor mensen in Nederland. Met slimme processen om onze cliënten zelfredzaam en zelfvoorzienend te maken in de toekomst. Wat je doet bij Coach’EmUp, doet er toe. En daar zijn we best trots op. Iedere dag opnieuw.