Extra hulp vinden met sociale kaarten

Ben jij als professional (maatschappelijk werker, psycholoog) op zoek naar ondersteuning voor jouw cliënt? Dan heb je vast wel eens gehoord van een sociale kaart? Zegt het jou niets, lees dan verder.  

Wat is een sociale kaart?

In een Sociale Kaart vinden hulpverleners maar ook burgers informatie over organisaties en hun aanbod van diensten, producten en activiteiten in het sociale domein. Je kunt denken aan activiteiten in de wijk, hulp bij mantelzorg, computer of tabletcursussen maar ook gezinsbegeleiding of sollicitatietraining.

Waar vind je Coach'EmUp?

Coach’EmUp is via verschillende sociale kaarten te vinden, zoals die van de Gemeente Den Haag of via de sociale kaart van het Haags Steun Systeem. 

  • Sociale Kaart Gemeente Den Haag: levert een complete landelijke Sociale kaart-oplossing om gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen te ondersteunen bij hun taak burgers en professionals de weg te laten vinden binnen het Sociale domein. 
  • Sociale Kaart Haags Steun Systeem: Het HSS kan helpen bij het vinden van een woning, het oplossen van woonproblemen of het leren omgaan met een beperking 
  • Hulpkaart voor familie en naasten: Het Haags Steun Systeem heeft ook een hulpkaart voor familie en naasten. Die hebben ze samengesteld met diverse organisaties waaronder PEP Den Haag. Het aanbod op de hulpkaart voor familie en naasten is gratis. 

Tips?

Heb jij een tip voor welke sociale kaarten nog meer handig zijn? Zowel voor een client zelf of voor ons als organisatie? We horen je graag, dus mail ons. Samen weten én doen we meer! 

Terug naar de homepage.