Onze Partner: Nationaal Zakat Fonds

In een wereld waar de kloof tussen arm en rijk blijft groeien, neemt het Nationaal Zakat Fonds (NZF) het voortouw om binnen de Nederlandse moslimgemeenschap een brug van solidariteit te bouwen. Zakat, een van de vijf pilaren van de islam, is niet enkel een liefdadigheidsbijdrage, maar een recht van de ontvanger en een plicht voor de gever. Het NZF transformeert deze eeuwenoude traditie in een moderne toepassing van sociale zorg.

Coach'EmUp en het NZF

Bij Coach’EmUp bundelen we onze krachten met het NZF om de maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling van onze cliënten te ondersteunen. Onze cliënten, die vaak te maken hebben met financiële hindernissen op hun pad naar professionele en persoonlijke groei, krijgen via deze samenwerking toegang tot de fondsen van het NZF. Deze symbiose zorgt niet alleen voor financiële ademruimte, maar stimuleert ook de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid.

Nationaal Zakat Fonds logo Nederland

Over de samenwerking

Duurzame impact en ondersteuning door het NZF

Het NZF richt zich op duurzame impact. Zo worden donaties ingezet voor levensnoodzakelijke zaken zoals huisvesting, onderwijs en zorg. Maar het stopt niet bij materiële steun. Het Nationaal Zakat Fonds biedt ook begeleiding en advies aan, zodat de ontvangers van de hulp op eigen benen kunnen staan en uiteindelijk zelf bijdragers worden aan deze circulaire beweging van solidariteit.

Bi-culturele integratie en sociaal ondernemerschap

Een samenwerking met Coach’EmUp en het NZF brengt een extra dimensie: het perspectief van bi-culturele integratie en het bevorderen van sociaal ondernemerschap. Door onze krachten te verenigen, kunnen we beiden een holistische aanpak bieden die zowel de individuele noden als de gemeenschapsuitdagingen aangaat.

Gemeenschappelijke vooruitgang door cultuur en maatschappelijk werk

Het verhaal van het Nationaal Zakat Fonds en Coach’EmUp is er een van hoop en vooruitgang, waarbij culturele waarden en modern maatschappelijk werk hand in hand gaan om een betere toekomst te creëren. Door samen te werken, versterken ze de gemeenschap en bouwen ze aan een toekomst waarin iedereen, ongeacht achtergrond of huidige situatie, de kans krijgt om te floreren.

Hoe fondsen aanvragen bij het NZF

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van fondsen via het NZF, biedt de website van het NZF een schat aan informatie. Bezoek Nationaal Zakat Fonds voor meer details over hun programma’s, succesverhalen en hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan deze beweging van wederzijdse ondersteuning en gemeenschapsversterking.

Ook partner worden van Coach'EmUp?

Ben je geïnteresseerd in een partnerschap met Coach’EmUp en wil je deel uitmaken van een netwerk dat zich inzet voor sociale verandering en empowerment? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe jouw organisatie kan bijdragen aan onze missie.