Reintegratie

Het is niet altijd even makkelijk om de arbeidsmarkt op te komen. Vaak kan een gebrek aan ervaring, een starterskwalificatie of het hebben van een arbeidsbeperking voor veel belemmeringen zorgen. Nu Nederland verkeert in een (corona)crisis, wordt dit proces enkel moeizamer. CoachEmUp streeft ernaar jongeren op weg te helpen naar de arbeidsmarkt.

Hoe doen wij dit?

Dit doen wij door als laagdrempelige maatschappelijke onderneming te fungeren waar jongeren gemakkelijk naar binnen kunnen lopen. Hierbij is het van belang dat er sprake is van een veilig en vertrouwd werkklimaat.  CoachEmUp heeft als doel verdere stagnatie betreft jeugdwerkeloosheid in Nederland te voorkomen en progressie te realiseren in de werkgelegenheid. Op deze wijze biedt CoachEmUp de kansarme jongeren met doorstroomproblemen weer toekomstperspectief. Wij bieden hierbij verschillende re-integratiediensten.

Modulaire dienstverlening

Ben jij weer bereid om te werken, maar ervaar je problemen bij het vinden van je plek op de arbeidsmarkt? Wij kunnen jou hierin bijstaan middels de modulaire re-integratiediensten.

Participatie interventie
Het kan voorkomen dat je door de voorgenoemde belemmeringen lang en geïsoleerd thuis komt te zitten. Bij de module participatie interventie focussen wij er daarom op om jouw maatschappelijke deelname te vergroten en je sociaal isolement te doorbreken. Dit doen wij:

– in kleine stappen, afhankelijk van jouw situatie;

– door je te ondersteunen bij het verwerken van en omgaan met belemmeringen en de eventuele emoties die hierbij komen kijken.

Kortom, wij zorgen er samen voor dat jouw afstand tot de arbeidsmarkt zoveel mogelijk wordt verkleind.

Bevorderen Maatschappelijke Deelname
Een lange tijd thuis zitten, kan ertoe leiden dat je sociaal netwerk sterk inkrimpt en dat je ook steeds minder (buiten) activiteiten onderneemt. CoachEmUp ondersteunt je bij:

– het versterken van je motivatie, zelfbeeld en zelfvertrouwen;

– het zetten van de eerste stappen, op jouw tempo.

Na het afronden van deze module, is het in overleg met het UWV mogelijk om door te stromen naar onze Werkfit en Naar Werk trajecten.

 

Begeleiding bij scholing
Indien je werkfit bent (gemaakt) en het UWV heeft vastgesteld dat je scholing nodig hebt om aan het werk te gaan, maar het je nog niet lukt om dit zelfstandig door te lopen, kan CoachEmUp jou hierbij coachen en ondersteunen. Wij kunnen je helpen bij zaken als:

– het inschrijven bij de opleiding;

– het planmatig studeren;

– het ontwikkelen van je focus tijdens het studeren.

Zo helpen wij jou je studie succesvol af te ronden en je kans op de arbeidsmarkt te vergroten.

Werkfit

CoachEmUp is een erkend re-integratiebedrijf bij het UWV. Krijg je momenteel een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een Ziektewetuitkering van het UWV en ben je weer bereid om aan de slag te gaan? Met het Werkfit traject ondersteunen wij jou bij het zetten van de stappen richting de arbeidsmarkt. Wij vestigen onze focus hierbij op drie aandachtsgebieden:

  1. Het versterken van de werknemersvaardigheden. Hier maken wij gebruik van verschillende middelen om je vaardigheden in het werkveld te ontwikkelen en versterken. Denk hierbij aan persoonlijke begeleiding. Samen zoeken wij naar een passende vrijwilligers- of werkervaringsplek, zodat je een dagritme kan opbouwen en je werknemersvaardigheden kunt vormgeven.
  2. Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit. Hier leren wij je hoe je het beste om kan gaan met de huidige belemmeringen, zowel in de persoonlijke sfeer als de leefsfeer. Door het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit, kan jij je weer beter op de toekomst en de werkhervatting richten.
  3. Arbeidsmarktpositie in kaart brengen. Het is niet altijd even duidelijk waar voor jou de kansen en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt liggen. Daarom brengen wij dit in beeld aan de hand van jouw capaciteiten en mogelijkheden. Het is hierbij ook belangrijk dat dit aansluit op jouw wensen en interesses. Dit kunnen wij in kaart brengen middels uitvoerige gesprekken en competentie – en/of beroepskeuzetesten.

Naar werk

Na het afronden van het Werkfit traject ben je klaar om te werken, maar het kan voorkomen dat je hier nog ondersteuning bij nodig hebt. CoachEmUp helpt jou bij het vinden van passend werk middels verschillende re-integratieactiviteiten. We beginnen uiteraard met een kennismakingsgesprek om erachter te komen wat jij nodig hebt om passend werk te vinden.

CoachEmUp biedt tijdens het traject onder andere de volgende re-integratieactiviteiten:

– Actief netwerken
– Sollicitatietraining en begeleiding bij sollicitatiegesprekken
– Vacatures zoeken
– Presentatie en profileren
– Proefplaatsing en werkervaringsplek
– Jobhunting en bemiddeling

Aanmelden

 

Wilt u uzelf of uw cliënt aanmelden voor hulpverlening?

Door onderstaande formulier in te vullen, verzend u uw aanvraag naar onze social workers bij Coach’EmUp. Na ontvangst van uw aanvraag wordt er contact met u opgenomen om uw zorgvraag door te nemen en gaan we samen met u een intake inplannen.
Mocht u na 5 werkdagen na verzending geen reactie ontvangen van ons, dan raden wij u aan om even contact met ons op te nemen op 06 87972536.