Niet Hangen Maar Zorgen

Ben jij klaar om écht impact te maken en hands-on werkervaring op te doen in een multiculturele en inspirerende omgeving?

Het verschil maken

Meedraaien in een sociale onderneming

Bij Coach’EmUp bieden we je de kans om mee te draaien in een sociale onderneming, waarin jij het verschil maakt voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. We zoeken studenten en jongeren die zich willen vrijwillig willen inzetten om zich te ontwikkelen en professionaliseren in het sociaal domein.

Niet hangen maar zorgen

Ben jij op zoek naar iets leuks om je dagen mee te vullen? Wil je je tijd omzetten naar iets waar niet alleen jij, maar ook iemand anders wat aan hebt? Kies dan ons vrijwilligersprogramma.

Niet Hangen maar Zorgen is voor jongeren zoals jij. Het helpt je om jezelf beter te leren kennen en te groeien. Tijdens de trainingen en workshops leer je wat jouw sterke punten zijn en hoe je een goede leider kunt zijn. Je denkt ook na over jouw buurt of stad en hoe je daarvoor kunt zorgen. 

Wat ga je doen?

 Tijdens deze kennismaking ga je samen met ons en andere jongeren en jongvolwassenen met diverse achtergronden aan de slag. Op basis van jullie behoeften gaan jullie je talenten ontwikkelen. Je zult je richten op: 

Waarom is dit iets voor jou?

Door mee te doen aan Niet Hangen maar Werken help je anderen én maak groei je zelf:

Wat bieden wij?

Tijdens de tien weken:

Wat verwachten we van jou?

Jij bent:

Meld je hier aan

    WAT VINDEN DEELNEMERS

    “Ik vind het een mooi initiatief voor jonge mensen die nog een duwtje in de rug nodig hebben om door te kunnen gaan met wat ze eigenlijk willen doen in het leven, als ze door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Er is veel onwetendheid binnen de samenleving over hoeveel je eigenlijk iets voor een ander kan betekenen. Het is een mooi traject waarin dat op de voorgrond komt te staan.”
    - Sahadet Bakiman
    “Ik vind het volgen van het traject leerzaam en leuk. We leren bijvoorbeeld hoe je een goede presentatie maakt. Ik heb geleerd dat samenwerking belangrijk is en dat we samen veel kunnen bereiken. Onze trainer is een professional die graag helpt bij het ontwikkelen van onze vaardigheden en ons feedback geeft. Elke dinsdag is een kans om mezelf te ontwikkelen.”
    - Shehep Awad
    “Mijn ervaring met het traject was heel erg positief. Ik heb veel kunnen leren, zoals het werken in groepsverband en het maken van een pitch om jezelf of een organisatie te presenteren. We hebben ook geleerd om uit onze comfortzone te komen, wat bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling. Al met al was het een fijne ervaring.”
    - Nassira Daouayry

    Waar draait het om bij MDT?

    Talentontwikkeling
    Bij MDT vinden wij het belangrijk dat je naast zelfontwikkeling, ook jouw omgeving en de mensen om je heen helpt op verschillende vlakken.
    Iets doen voor een ander en/of de samenleving
    Bij MDT leer je hoe je je talenten ontwikkelt en hoe je deze talenten in het dagelijkse leven goed kan gebruiken op bijvoorbeeld school, werk of met de mensen om je heen.
    Betekenisvolle ontmoetingen
    Tijdens het MDT-traject kom je mensen tegen die verschillende visies en doelen hebben in het leven. Dit betekent dat je veel gaat leren van de mensen om je heen en dat je met nieuwe ervaringen en kennis verder kan gaan.

    veelgestelde vragen

    Hulp nodig of vragen over MDT bij Coach’EmUp? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

    MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Tijdens een MDT-traject ontwikkel je in een korte tijd jouw talenten, doe je iets voor een ander en/of de samenleving en ontmoet je mensen buiten je eigen leefwereld. Er zijn MDT-trajecten op allerlei verschillende thema’s, dus er is er altijd wel eentje die bij jou past. Van natuur en milieu, tot media, de zorg, ICT, politiek, onderwijs en sport. Er is heel veel mogelijk. Je organiseert bijvoorbeeld een evenement voor kinderen in jouw wijk, helpt nieuwkomers met de Nederlandse taal of wordt het maatje van eenzame ouderen. Dus aan activiteiten geen gebrek!

    Een MDT doe je bij een organisatie naar keuze in Nederland, dus ook bij Coach’EmUp natuurlijk! 

    Een MDT-project duurt minimaal 80 uur en maximaal 6 maanden. Ook zijn er kortere MDT-projecten, waarbij je kort kennis maakt met wat MDT eigenlijk is. In de filters op de pagina ‘Projecten’ kan je precies aangeven hoe lang jouw ideale MDT duurt.

    MDT is er voor iedereen tussen de 12 en 30 jaar, maar het Coach’EmUp MDT traject is voor iedereen tussen de 17 en 30 jaar. Ben je jonger? Neem dan contact met ons op en misschien is het toch mogelijk mee te doen.

    Stap 1: je schrijft je in via het formulier op deze pagina

    Stap 2: je ontvangt een bevestiging van je inschrijving

    Stap 3: wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op over het traject en jouw startdatum

    Stap 4: je bent klaar om mee te doen!

    Ja! Tijdens ons MDT hebben we ook speciale aandacht voor hoe het is om voor anderen te zorgen. Wil jij graag mensen helpen terwijl jij jezelf ontwikkelt? We laten je de mooie kanten van zorgberoepen zien. Wat denk je van een baan in de zorg bijvoorbeeld? Maak het verschil in iemands leven én in jouw toekomst!

    Tijdens het volgen van een MDT traject ontdek je waar je talenten liggen en kan je je kwaliteiten ontwikkelen. Ook kom je erachter wat je leuk vind! Dit kan jou bijvoorbeeld helpen bij jou studiekeuze, de volgende stap in je toekomst of jou netwerk te vergroten. daarnaast krijg je een certificaat van MDT zelf als je het traject hebt afgerond. Dit is handig voor op je CV

    Kortom: MDT bij Coach’EmUp leert je hoe je je zelf kan zijn, hoe jij je zelf ontwikkelt en ontdek je waar je talenten liggen.

    Een MDT-certificaat biedt verschillende voordelen voor deelnemers die een maatschappelijke diensttijd (MDT) hebben afgerond.

    1.Erkenning van ervaring:
    Het certificaat is een formele erkenning van de inzet en ervaring die je hebt opgedaan tijdens de maatschappelijke diensttijd. Dit kan helpen bij het opbouwen van je cv en het aantonen van je betrokkenheid bij maatschappelijke projecten.

    2. Verbeterde kansen op de arbeidsmarkt:
    Werkgevers waarderen de vaardigheden en ervaringen die je opdoet tijdens een MDT. Het certificaat kan je onderscheiden van andere sollicitanten en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

    3. Persoonlijke ontwikkeling:
    Een MDT-certificaat toont aan dat je persoonlijke groei hebt doorgemaakt, zoals verbeterde communicatieve vaardigheden, teamwork, en probleemoplossend vermogen. Deze soft skills zijn waardevol in elke professionele omgeving.

    4. Netwerkuitbreiding:
    Door deelname aan MDT bouw je een netwerk op van professionals, organisaties en mede-deelnemers. Dit netwerk kan je in de toekomst helpen bij je carrière en persoonlijke ontwikkeling.

    5. Maatschappelijke impact:
    Het certificaat weerspiegelt je bijdrage aan de samenleving en laat zien dat je actief hebt bijgedragen aan maatschappelijke doelen en projecten. Dit kan een positief effect hebben op je persoonlijke en professionele reputatie.

    6. Toegang tot verdere opleiding en training:
    Met een MDT-certificaat bij Coach’EmUp kun je mogelijk toegang krijgen tot aanvullende trainingen en opleidingen die door verschillende organisaties waarmee we samenwerken worden aangeboden, waardoor je jezelf verder kunt ontwikkelen.

    Het behalen van een MDT-certificaat biedt dus niet alleen erkenning voor je inzet, maar ook diverse praktische voordelen die je toekomstige kansen kunnen vergroten.

    Onze partners

    Dankzij MDT kunnen we ‘Niet hangen maar werken’ in 2024 en 2025 gaan opzetten. In samenwerking met diverse professionals begeleiden coaches van Coach’EmUp de uitvoering van het project.  

    Informatie voor organisaties en gemeentes

    Het Coach’EmUp-programma traint jongeren in groepsdynamiek, persoonlijke waarden, leiderschapsstijlen en vredeswerk. Zelfreflectie en persoonlijke ontwikkelingsvormen de basis. Na de trainingsdagen werken de deelnemers een activiteit uit om vrede en veiligheid te bevorderen in hun directe omgeving. Ze bedenken een activiteit voor een doelgroep op basis van hun persoonlijke passies en interesses. Gedurende een aantal weken zijn ze begeleid bij het opzetten en uitvoeren van hun activiteit door de trainers. Wil je meer weten over de inhoud van het traject? Neem dan contact op met niethangenmaarwerken@coachemup.nl.